ZIUA 1—27.11
Poate cel mai complex instrument din istoria rock-ului, prezentat de Lucian Clopo, ceasul elvețian al formației VAMA. Un atelier despre pasiune, creativitate, tehnică, istorie a ritmului. Pentru o oră, Clopo va sta la tobe și va demonstra live importanța acestui instrument prin diverse tehnici, comparații live între stiluri practicate de toboșari celebri, exemple de abordări ritmice diferite în cadrul aceluiași cântec, care îl pot schimba radical, plus o mini lecție cu unul dintre elevii lui. Nu în ultimul rând, e un atelier din care înțelegi dacă tobele sunt viitorul copilului tău. Un atelier atât pentru amatori, cât și pentru profesioniști. Un masterclass ritmic. Live.
Eugen Caminschi este unul dintre cei mai versatili chitariști din România, pe parcursul carierei lui abordând stiluri dintre cele mai diverse – de la blues (marea lui pasiune) la rock alternativ, rock progresiv, la pop sau indie-rock. Atelierul lui conține o scurtă incursiune în momentele decisive care au marcat blues-ul, cu exemplificări din compozițiile lui Robert Johnson, precum și o demonstrație tehnică a cântării cu slide-ul, cu exemple din Pink Floyd și Vama. Veniți să descoperiți lucruri neștiute despre acordajele de chitară, care vă vor deschide ușile către o nouă lume. Dedicat și începătorilor și profesioniștilor.
Tudor Chirilă și terapeutul de voce Gabriela Duțescu refac echipa de la Vocea României pentru o sesiune de vocal coaching în direct. Participanții vor putea vedea cum își pregătește Tudor concertele, spectacolele de teatru și care sunt provocările pe care le întâlnește pe parcursul unui turneu. Care sunt diferențele între pregătirea vocii cântate și a celei rostite. Părinții și copiii vor putea afla cum și când să începi o carieră de interpret vocal în siguranță. Gabriela Duțescu va contura fomarea sunetului din perspectivă anatomică pentru o înțelegere mai bună a tehnicii vocale. Un workshop pentru aspiranți, dar mai ales pentru profesioniștii vocali.
Alt oraș
Dumnezu nu apare la stiri
În țara în care m-am născut
Romania is my country
Pe de rost
Declar pierdută țară
Hotel cismigiu
Pandemie
Karma Game
După acest atelier ar trebui să nu mai ai probleme să impresionezi o fată pe plaja din Vama Veche. Oricât ar pretinde social media că facilitează comunicarea, nimic nu se compară cu câteva acorduri bine țintite de la cele mai ascultate piese Vama Veche. Eugen Caminschi și Tudor Chirilă prezintă adaptările pentru chitară ale celor mai ascultate cântece VAMA. După atelier rămâi și cu tabulaturile, ca să te poți pregăti singur pentru vara viitoare. Și l-am convins pe Eugen să arate și calea cea mai simplă a unor acordaje magice în care nu trebuie să folosești decât un deget bine prins pe grif. Stay tuned.
Cartita
Între cer și trecut
Post iubire
Departe
London feeling
De ce
Prăbușire
Făt frumos
Fericire
În premieră, membrii VAMA comentează live cele mai tari videoclipuri ale formației. Întâmplări din culisele producțiilor, diverse secvențe explicate și rememorate, provocări de pe platourile de filmare, toate vor fi dezvăluite publicului într-o discuție haioasă și relaxată. Acces nelimitat la amintiri de neuitat 🙂
Copilul care aleargă către mare
Suflet normal
Omul plajei
Undeva în Vamă
VIno să visăm sub apă
Vama Veche
Vara asta
Copilul
Post iubire
17 ani
Pandemie
Fata in boxeri
Victoria ta
Zile fericite
Vara asta
ZIUA 2—28.11
Muzica ne invadează de peste tot. Dar oare e atât de ușor s-o produci? De unde ar trebui să începi dacă vrei să fii producător muzical? Ce este cu adevărat important? Cum ajungi la un sound interesant? Și ce înseamnă de fapt să fii producător? O sesiune live în care Gelu Ionescu (clape) și Dan Lucian (bas) iau un cântec de la zero (o voce și o chitară) și îl transformă sub ochii publicului în două cântece total diferite și finisate. Magia producției muzicale explicată în direct. Bonus: tricks and tips pentru un început de succes în producția muzicală. Nu e de ratat 🙂
O dezbatere aprinsă între membrii Vama și inginerul lor de sunet pe tema producțiilor VAMA, în special, și a producției de spectacol în general. Nu sunt foarte multe cazuri când membrii VAMA sunt de acord cu inginerul lor de sunet, Horia Panaitescu. Cu toate astea, profesioniștii spun că VAMA e una din trupele care sună foarte bine. Și atunci? De unde conflictul? O dezbatere despre profesionalism, creativitate, rolul sonorizării și echipamentelor în profesionalizarea industriei de spectacol din România. O discuție brutal de sinceră despre provocările relației dintre artiști și tehnicieni și felul în care managementul acestei relații poate aduce rezultate spectaculoase. Și, nu în ultimul rând, repoziționarea unei profesii pe care lumea o trece cu vederea, acolo unde îi este locul.
Vă invităm să intrați în bucătăria VAMA și să vedeți cum gătim. Bucătăria este despre creație și organizare. Muzica, la fel. VAMA va lua o piesă de la zero și o va duce către o formă cât mai aproape de final. Vom vorbi despre idei de producție, concept, versuri, structură și vom lucra în timp real ca să creionăm ceea ce va fi un viitor cântec. Live la noi în studio și la voi pe calculator.
Prolog
18 ani
Trecerea
Drumul
Scrisorile
Beția
Dragostea
Instrucția
Violul
Epilog
–
Calul din Marlboro
Victoria ta
Ana
Fata în boxeri
Iubeste
Cu tine
Zmeul
Copilul si durerea
Epidemie
Regatul meu pe un vis
Cântec de găsit
Să dansăm
La radio
Hai să emigrăm
Ultimul om
Cântec prost
Burning man